luni, 28 martie 2011

Ziua Poliției Române

Din anul 2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În acest an se împlinesc 189 de ani de atestare documentară a Poliției Române, structură de bază a statului român.
La Luduș, Ziua Poliției Române a fost marcată printr-o adunare festivă la care au participat polițiști din Luduș, Ațintiș, Bichiș, Bogata, Chețani, Cuci, Iclănzel, Miheșu de Câmpie, Papiu Ilarian, Valea Largă și Zau de Câmpie.
În timpul festivității au fost avansați în grad profesional o parte dintre polițiștii prezenți, au fost înmânate Brevete cu Însemnul Onorific de Serviciu în Folosul Patriei și, de asemenea, au fost înmânate diplome corespondenților locali ai mediei mureșene.
Chestorul de poliție dr. Liviu Popa, inspectorul general al Poliției Române a transmis polițiștilor un mesaj de felicitare pentru „strădania fiecăruia în asigurarea unui climat de ordine și siguranță în comunitățile în care muncesc”, dar și de  încredere că „polițistul român poate să reprezinte un autentic model de profesionalism, onestitate, spirit civic și moralitate, astfel încât să se producă saltul calitativ mult așteptat de cetățeni”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu